Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
KAMADER 16. ULUSLARARASI SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Carp Wars Sapanca Lake 2023

KAMADER 16. ULUSAL VE ULUSLARARASI SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Tarih                                     : 10-17 Kasım 2023 Tarihleri arası
Yer                                        : Sapanca Gölü – TÜRKİYE
İlk Toplanma Zamanı           : 10 Kasım 2023 Cuma 10:00
İlk Toplanma Yeri                 : Eşme Sahili, Kartepe / KOCAELİ
Kura Çekimi                         : 10 Kasım 2023 Cuma 12:00
Başlama Günü ve Saati        : 10 Kasım 2023 Cumartesi 07:00
Bitiş Günü ve Saati              : 17 Kasım 2023 Cuma 12:00
Resmi Dil                              : Organizasyonda kullanılacak resmi dil TÜRKÇE’dir.
Resmi zaman                        : Organizasyon da kullanılacak saat dilimi İstanbul –Türkiye (Doğu Avrupa Yaz Saati Dilimi) dir.
Uyarı                                     : Bu şartname içeriğinin KAMADER’in bilgisi dışında kopyalanması veya içerikten alıntılar yapılması telif hakları gereğince yasal yükümlülükler doğurmaktadır.

BÖLÜM – A – ORGANİZASYONUN AMACI
Bu yarışma, sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmenlik ve tebliğlerin duyurulmasını ve uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecektir.

 

BÖLÜM – B – BAŞVURU – KAYIT

B1- Türkiye sazan kupası 2023 yarışması 25 takım ile sınırlandırılmıştır. (KAMADER’in Takım sayısında değişiklik yapma hakkı saklıdır.)
B2- Başvurular https://kamader.org.tr/basvuru-formu-2022 adresinden online olarak doldurulacaktır.
B3- Başvuru kayıt işlemi esnasında yarışmacılardan istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
B4–Kayıtlarda başvuru tarihi önceliği önem arz etmemektedir.
B5– Hedeflenen takım sayısına ulaşılana kadar başvurular son kayıt tarihi 31 Agustos 2023 Perşembe gün sonuna kadar devam edecektir.
B6- Yarışmacı listesi 04 Eylül 2023 Pazartesi  günü yarışmaya hak kazanan takımlara bildirilecektir.
B7- Yarışmaya hak kazanan takımlar yarışma katılım ücretinin 7.500 TL’sini  15 Eylül 2023 saat 17:00’a kadar açıklanan banka hesap numarasına ödemelidir. Geri kalan miktar 30 Eylül 2023 tarihine kadar aynı banka hesap numarasına ödenmelidir.
B8- Kayıt yapılan fakat yarışma katılım ücretini belirtilen zamana kadar ödemeyen takım yarışma hakkını kaybeder ve yedeklerden bir takım onun yerini doldurur.
B9- Kesin yarışmacı listesi 1 Ekim 2023 tarihinde www.kamader.org.tr adresinde yayınlanacaktır. Bu tarihten itibaren takımlardan iptal ya da iade kabul edilmeyecektir. Zorunlu maazeret ile ayrılmak zorunda olan takım yedek listesi sıralamasına göre hakkını aynı ücret karşılığı devredebilir.
B10- Tüm Yarışmacılar (yardımcı yarışmacılar dâhil) ülke bayrakları ve takım flamaları ile katılmalıdır. (Resmi açılış, bayrak töreni ve aile fotoğrafı için gereklidir)
B11- Sektör Kura Çekimleri 10 Kasım 2023 Cuma 12:00’de kayıt sırasına göre, önce sıra belirleme kurası, sıra belirleme kura sonucuna göre de sektör belirleme kurası çekilecektir.

B12- Tüm yarışmacılar pandemi kurulu tarafından getirilen kurallara riayet etmek zorundadır. Riayet etmeyenler için pandemi kurulu tarafından getirilen gerekli cezai işlemler yapılacaktır.

 

BÖLÜM – C – YARIŞMA KURALLARI
Türkiye Cumhuriyeti 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine ve ekli şartnameye uyulacaktır.
C1- Yarışma tek bir balık türü için yapılacaktır. Bu tür “Sazan” balığıdır. Kabul edilecek asgari balık ağırlığı 2.000 gr. dır. Bunun altında olan balıklar değerlendirmeye alınmayacak olup, vakit kaybetmeden suya iade edilecektir.
C2- Her takım daha önceden tespit edilerek numaralandırılmış sektörlerden (avlanma bölgelerinden), birini kura ile çekecek ve o alanda yarışacaktır. (gerek görüldüğü takdirde sektör sayısı ve mesafesi azaltılabilir veya artırılabilir).
C3- Balık avı sadece belirlenen sektör içinde yapılabilir. Bu bölgenin dışından olta atmak ve avlanmak yasaktır. Ancak tutulan balığın kıyıya alınması esnasında komşu takımları rahatsız etmemek şartı ile ortak alan olarak ayrılan bölümler kullanılabilir.
C4- Yarışmacılar kendi sektör alanını istedikleri gibi kullanabilirler. Bu alana takım üyeleri ve görevliler dışında diğer yarışmacıların girmesi yasaktır.
C5- Yarışmacılar sektörleri dışında da sessiz ve dikkatli hareket etmelidir. Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır. Aksi halde oltaya takılan balığın çıkarılması esnasında komşu takımlardan herhangi bir takımın oltalarına takılarak, dolaşması veya zarar vermesi durumunda (rakip takımın kanca veya montaj sistemi dışarıya çıkmış ise) tutulan balık değerlendirmeye alınmayacaktır.
C6- Yarışmacılar sadece yemleme, olta atma, balığı kepçelemek ve balığı suya iade etmek için bel hizasına kadar suya girebilirler, ayrıca şişme bot ile de güvenlik önlemleri alınmak şartı ile balığı sudan kepçeleyebilirler. Yarışmacıların dışarıdan yardım alma hakkı yoktur.
C7- Her takımın Kepçe, Sazan yatağı ve carpsack bulundurmaları mecburidir.
C8- Takımlar tuttukları balıkları uygun kepçe ile sudan alıp, sazan yatağına koyup (sazan yatağı ve balık mutlaka ıslatılmalıdır) hemen hakemlere bildirecek ve yapılacak ölçüm, tespit işlemi sonrası balık canlı ve iyi durumda suya iade edilecektir. Yakalanan balıklar hakemler gelinceye kadar carpsack ta suda muhafaza edilir.
C9- Yarışmada 20 kg üzerinde tutulan balıkların kanca çıkartma işlemi, tartımı ve fotoğraflanması balığın zarar görmemesi için sudan çıkartılmadan yapılacaktır. Tutulan Balıklar fotoğraflanması esnasında diz hizasından yukarı kaldırılmayacaktır.

C10- Yarışmada olta bırakmak ve kepçeleme yapmak için gün doğumu ve gün batımı (06:30 ile 18:00) arasındaki süre içerisinde Bait-Boat ve standartlara uygun şişme botlar kullanılabilecektir. Bu saatlerin dışında şişme bot kullanılması tamamen yarışmacıların sorumluluğundadır. Şişme botlarda can yeleğini giymek şartı ile en fazla iki kişi binebilir. Takımlar kendi can güvenliklerinden sorumludur.
C11- Can yeleği giyilmeden şişme bot ile suya açılmak yasaktır. Ayrıca hava şartlarının ve yarışmacıların fiziki durumlarının uygun olmadığı durumlarda yarışma komitesi ve hakemler bot kullanımına kısıtlama getirebilir.

C12- Takımlar biri kaptan olmak üzere en az 2, en fazla 4 yarışmacı olacaktır. Kaptan yarışmacı 18 yaşın altında olamaz. Takımların yarışmaya başlayabilmesi için en az 2 yarışmacı yarışma alanında hazır bulunmalıdır.

C13- Hakemlerden izin alınmadan yarışma alanı terk edilemez. Ancak dini ibadet yapmak isteyen yarışmacılar oltalarını sudan çekmek şartı ile hakemlerin bilgisi dâhilinde ibadete gidebilirler.
C14- Takım üye sayısı 1’ e düştüğünde o takım için yarışma sona erer, o ana kadar tuttukları balıklar değerlendirmeye alınırlar.

C15- Hayvansal kökenli canlı veya ölü yem (örnek: balık, kurbağa, yengeç, solucan, sülük, midye), plastik (Esp’ler ve Pop-Up’lar hariç) ve metal yemlerin kullanımı kesinlikle yasaktır. Sadece un karışımları, hamur karışımları, tohumlar (Mısır, Buğday, Nohut, bezelye vb. kuru olarak kullanılmayacak olup, haşlanmış ya da suda yumuşatılmış olarak kullanılmalıdır) boili ve pellet kullanılabilir. Yemleme diğer yarışmacıları rahatsız etmeyecek şekilde gün boyu yapılabilir. Suda kalarak doğaya zarar verecek poşet, çuval gibi malzemeler ile yemleme yapılması yasaktır. Yarışmacılar kullanacakları yemleri yarışmaya gelirken getirecektir, yarışma başladıktan sonra dışarıdan yem takviyesi yasaktır.
C16- Her takım hakemler tarafından fiziki kontrolleri yapılmış bir adet şişme bot ve yemleme botu kullanılabilir. Kullanılan botun arıza yapması ya da patlaması durumunda hakem üst kurulundan uygunluk belgesi almak kaydıyla yedek bot kullanılabilir. Yemleme botları, şişme bot sektör numarası ile numaralandırılacak ve takımlar başka takımın botunu kullanamayacaktır.

C17- Takımlar en fazla 4 adet oltayla avlanabilir. Yedek oltaların sektör içinde bulundurulmaları yasaktır, sektör dışında dik bir şekilde durmalıdır. Avlanma bölgesi devamlı yanıp sönen (flaşörlü) markerler hariç, ışıklı veya ışıksız olabilecek 4 marker ile işaretlenebilir. Marker olta kamışları kolayca tanınmalı ve av yapılan olta yakınına konulmamalıdır. Bu markerler İşaret Çubukları ile belirlenen avlanma bölgesi içerisinde olmalıdır. Yarışma boyunca markerler suda kalabilir, fakat yarışma sonunda sudan çıkartılmalıdır. Olta boşlukları alınırken ve oltalar yeniden atılırken alarmlar kapatılarak gereksiz gürültü yapılmamalıdır.

C18- Her oltada tek iğne, yem kanca dışında olacak şekilde (örnek: hairrig, D-rig, Stiff-rig vb.) montajların kullanımı mecburidir. Damaksız iğne ile derece yapan takımlar ayrıca sürpriz hediyelerle ödüllendirilecektir.
C19- Kullanılacak en küçük kurşun ağırlığı 80 gr. olup, suya ve doğaya en az zararı olan kaplamalı kurşunlar kullanılacaktır. Olta koptuğunda kullanılan montaj balığın ağırlıktan kolayca kurtulmasını sağlayacak düzenekte olmalıdır. Aynı zamanda kullanılan sistemlerin atış esnasında kopmayı önleyen ‘anti-shock’ olması tercihimizdir.

C20- Yemek ihtiyacı dışında ateş yakmak, suya ışık tutmak, keyif verici maddeler almak, bağırmak, yüksek sesle konuşmak yasaktır. Yarışmacılar mümkün olduğunca sessiz olacaklardır. Sektörler arası yüksek sesle konuşmak sektörden sektöre uyarı yapmak yada tartışmak yasaktır, ihtiyaç halinde hakemlere bildirilip uyarı talep etmelidir.

C21- Gelen misafirler yarışmacılar ile ancak sektör alanı dışında görüşebilirler.

C22- Yarışma 17 Kasım 2023 Cuma 12:00’de sona erecektir, 12:00’a kadar yakalanan balıklar sudan çıkartılıncaya kadar hakemler gözetiminde ek süre verilecektir.

C23- Yarışmacılar; yakalanan balıkları yarışmanın son 24 saati sosyal medya paylaşımları yapmayacaktır.

C24- Yarışmacılar yarışma bittikten sonra yarışma alanını temizleyip çöplerini konteynerlere yada ana yol kenarına çıkarmak zorundadır.

Yarışma ile ilgili tüm paylaşımlar;

https://www.facebook.com/kamader resmi facebook sayfamızdan,

https://www.facebook.com/groups/678321198930467/ “KAMADER – SAPANCA LAKE – 2023” resmi facebook grubumuz üzerinden,

https://www.instagram.com/kamader.org.tr resmi instagram hesabımızdan,

https://www.youtube.com/channel/UC7MxkNCZXY6ZQex4Arxzphw Kamader Kocaeli resmi youtube kanalından ve

http://www.kamader.org.tr web sitemizden KAMADER yetkilileri tarafından yapılacaktır. Kural ihlali yapan takımlar direk sarı kart ile cezalandırılacaktır.

 

BÖLÜM – D – KURAL İHLALLERİ VE CEZALAR

Bölüm C de belirtilen maddelerin ihlalinde önce sözlü uyarı, yarışmacıların kural ihlallerine devamı halinde toplamda yakalamış olduğu balık kilosundan 10Kg düşülerek cezalandırılacaktır. Tekrarı halinde kırmızı karttan dolayı diskalifiye edilecektir.

Diskalifiye: (a) Özellikle şişme bot kurallarına uymayarak (b, c) tedbirsiz davranarak kendi can güvenliğini ve yarışmadaki diğer kişilerin can güvenliğini tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunma, (d) tedbirsiz davranarak veya kasti olarak tutulan balığa zarar vermek ya da ölümüne sebep olmak, (e.) hakemlerin ve yarışma komitesinin uyarılarını dikkate almayarak şiddet uygulamak, (f) komşu takımları bilerek ve kasten rahatsız etmek ve (g) kurallar bölümünde (Bölüm C) de ki maddelerin ve pandemi kurallarına uymayanlar tekrar ihlalleri halinde yarışmadan diskalifiye edilir.

SARI KART: 10Kg balık cezası.

KIRMIZI KART: Yarışmadan diskalifiye sebebidir.

Yarışmadan diskalifiye edilen kişi ve takımlar 2 yıl boyunca KAMADER organizasyonlarından men edilecektir.

Takımların almış oldukları cezalar sonraki yarışmalarda da değerlendirilerek, diğer yarışmalara katılmaları gözden geçirilecektir.

 

TELİF HAKLARI
Organizasyonun tüm yazılı ve görsel hakları ile gelir getirici çalışmaları, raporları KAMADER’e aittir. Yapılan TV çekimlerinden, fotoğraflardan, raporlardan, makalelerden ve kitaplardan yarışmacılar, dernekler ve üçüncü kişiler hiçbir telif hakkı talep edemezler. Bu yarışmaya katılan herkes istendiğinde elindeki video, resim ve yazılı belgelerin birer kopyasını KAMADER’e vermeyi ve organizasyonla ilgili yazılı veya görsel içerikleri (çekimler kendilerine ait olsa dahi) KAMADER’in izni olmadan tanıtım, reklam, film, katalog vs kullanmamayı kabul etmiş sayılır.


BÖLÜM – E – DEĞERLENDİRME

Balığın tartılması her yarışma bölgesinde bulunacak olan hakemler tarafından tartım testi yapılmış hassas tartılarla gr (gram) cinsinden ve tek tip standart tartım torbaları ile yapılır. Ayrıca uzunluğu da standartlara uygun metrelerle cm (santimetre) cinsinden ölçülür.

Değerlendirme esnasında yarışmacılardan birisinin bulunması yeterlidir. İstek halinde komşu takımdan bir kişi değerlendirmeye şahitlik edebilir. Yarışmacılar ve şahit değerlendirmenin doğru yapıldığını ve doğru olduğunu tutanağı imzalayarak teyit eder. İmzalar atıldıktan ve hakemler gözetiminde balık suya iade edildikten sonra balığın ağırlığı ve boyu ile ilgili itirazlar kabul edilmez.

 

BÖLÜM – F – YARIŞMA KATEGORİSİ
KATEGORİ 1 (Toplam ağırlık): Bu kategoride değerlendirmeye alınacak balıkların ağırlıkları 2 kg. dan daha az olamaz. Bu kategoride tutulan balıkların toplam ağırlıkları dereceleri belirleyecektir. Eşit ağırlık olması durumunda adet sayısına bakılacaktır. Bu kategoride ilk üçe giren takımlara ödül ve kupa verilecektir. Ayrıca ilk üçe girenlerin tuttukları balıklar hariç en büyük balığı tutan bir takıma en büyük balık ödülü verilecektir.

Not: Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin (KAMADER) bu şartnamede değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Ayrıntılı bilgi için: www.kamader.org.tr
E-mail adresi: kamader@gmail.com
Telephone; Gsm: +90532 748 45 11 Gsm: +90532 789 3643 Gsm: +90532 554 8908

Gsm: +90530 484 6841 Gsm: +90535 728 6520 Gsm:+90532 583 36 87 Gsm: +90533 540 4029  Gsm: +90505 211 7563

BÖLÜM   G  – ŞİŞME BOT KULLANMA KURALLARI

Yarışma esnasında kullanılacak olan şişme botlar, araç gereci ve can yelekleri ile KAMADER yetkilileri tarafından yarışma öncesi ve yarışma süresi içerisinde belirli aralıklarla fiziki kontrol yapılacaktır. Uygunluk belgesi alan bota yarışmacıların kura ile çektikleri sektör numarası verilecektir.

Can güvenliği her unsurun üstünde olacağından, araç gereçleri eksik ve 220 cm’nin altındaki botların kullanımına izin verilmeyecektir. Ayrıca Avrupa standartlarında can yeleği(acil durum düdüğü yada havalı korna olmalı) ve su boşaltma kabı olmayan, yıpranmış yada çok fazla tamir görmüş ve de tek hava bölmeli olan botların kullanımına izin verilmeyecektir.

Rüzgar ve akıntı gibi hava şartlarının uygun olmadığı durumlarda yarışma komitesi yetkililerince şişme bot kullanımına izin verilmeyecektir.

Botla açılmadan önce Mutlaka görevlilere bilgi verilecektir.

Kullanılacak botların hava vanalarının ve hava basıncının ideal düzeyde olduğundan emin olunmadan bot kullanımına izin verilmeyecektir.

Bota en fazla iki kişi binebilir. Bota binecek her bir kişi için bir cankurtaran yeleği bulundurmak zorunludur. Takım üyelerinden herhangi biri takım arkadaşının uyanık ve hazır olduğundan emin olmadan suya giremez. Can yeleği giymeden suya açılan takımlar diskalifiye edilir. 18 Yaşın altındaki hiç kimse bot kullanamaz ve bota binemez.

Şişme Botlar kullanılmadığı durumlarda mümkünse kıyıya alınacak, yarışma kulvarının hemen yanına sıkıca sabitlenerek muhafaza edilecektir. İyi muhafaza edilememesi sebebi ile komşu takımlara kulvarlara zarar veren botlar yarışma dışı bırakılacak ve sahibi olan takımlara yarışma süresince başka bot kullanmasına izin verilmeyecektir.

GÖLE AÇILDIĞINIZDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
A-Botta yük dağılımı
Normal hava koşullarında yükün botun arka kısmına doğru yoğunlaşması ideal olandır. Dalga arkadan geldiğinde bot içindeki ağırlığı dümen tarafında yoğunlaştırın. Dalga önden geldiğinde ağırlığı önde yoğunlaştırın.                                                                                       B-Kaza anında
Zodiac botların suyla dolsa dahi batması neredeyse imkânsızdır. Eğer bir kaza veya sorun yüzünden botunuzun şişme birimlerinden herhangi biri sönerse düşük hızda karaya dönün. Eğer yüzen bir nesneyle veya bir kaya parçasıyla çarpışma söz konusu olursa botun gövdesinde ne gibi bir zarar oluştuğunu, botun şişme bölümlerinde zarar olup olmadığını ve motorun durumunu hızla kontrol edip düşük hızda karaya dönün.

GENEL UYARILAR

  • Botunuzda izin verilen kişi ve ağırlık miktarını asla aşmayınız.
  • Elektrikli motor kullanacaklar, pervaneler son derece tehlikeli olduğundan ellerini, oltalarını ve kepçelerini pervaneden uzak tutunuz.
  • Cankurtaran yeleğini giymeden asla, ama asla bota binmeyiniz.
  • Botu kullanırken takım arkadaşınızı bilgilendirmeden ani manevra ve dönüşler yapmayınız.
  • Bot hareket halindeyken tahta oturma yerinde, yoksa botun içinde oturunuz. Kesinlikle botun burun kısmına oturmayınız.
  • Gölde komşu takımlara ait sektörlerin olduğu alanlara girmeyiniz. Komşu takımların oltalarına botla zarar vermek hem balığın değerlendirmeye alınmasına engel olacak, hem de sarı kart görmenize sebep olacaktır.
  • Botunuz kullanmadan önce ya da kullanırken asla alkol veya keyif verici madde almayın. Takım arkadaşının da almadığından emin olun.
  • Güvenlik Kurallarını asla ihmal etmeyin. Hayati bir tehlike yaşamamak için botunuzu kullanırken yerel düzenleme ve uygulamaları öğrenip, bunlara uyunuz.

KAMADER YÖNETİM KURULU

BİLGİLER
tarafından 01 Eylül 2021 - 00:01 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 129 views kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın
İsim
:
E-Posta
:
WebSite
:
Yorumunuz
:

 

Güvenlik *

    gokhan Yorum 21:30 Ekim 31st, 2021 de Yazılmıştır..

    Allah nasip ederse seneye katılmak istiyorum şartlar nelerdir öğrenebilirmiyim

Sapanca Lake Başvuru
Üye Girişi
Kullanıcı Adı
:
Şifre
:
Şifremi Unuttum?
Facebook Sayfamız
Etkinlikler

KAMADER 16. ULUSLARARASI SAZAN BALIĞI ..

tüm yazıları için tıklayın...
KAMADER-2021-Genel-Kurul-ilani

GENEL KURUL İLANI

tüm yazıları için tıklayın...

KAMADER KOCAELİ 2020 YILI ETKİNLİK PLA..

tüm yazıları için tıklayın...

CARP WARS SAPANCA LAKE 2019’DA, ..

tüm yazıları için tıklayın...
Son Yorumlar