Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
5. ULUSAL SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI DUYURUSU

  alt

Değerli Gönül Dostları;

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği “KAMADER 5.Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması” 15 -16 -17-18  Eylül 2011 Tarihlerinde yine Tahtalı / Derince / KOCAELİ adresinde yapılacaktır.

Yarışmamızı 15 Eylül Perşembe günü saat 18:00 ’da başlayacaktır. Bu yılki hazırlıklarımız sırasında önceki yarışmalarımıza katılan yarışmacılar ile yapılan anketler, Yarışmaya destek veren sektörde ki firmalar, Türkiye’nin önde gelen sazan ustaları, bölge muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri

doğrultusunda, çok ciddi hazırlandığımız yarışmamızı hep birlikte dünya standartlarına getirdiğimize inanmaktayız

Ülkemiz denizler ve iç sular açısından müthiş zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen, bunun ülke balıkçılığına yansıması oldukça düşüktür. Son yıllarda balıkçılık derneklerinin hızla çoğalması ile birlikte, balıkçılık etkinlikleri de artmıştır.

Ülkemizdeki potansiyele rağmen sayıları 15 -20 yi geçmeyen derneklerimizin gönüllülük esasına göre yaptığı fedakar çalışmalar ve bu tür organizasyonlar sayesinde, ülke amatör balıkçılığında hızlı bir gelişme görülmektedir. Bu yarışmaya da katılan, destek olan, tartışan kısaca ilgi duyan herkes balıkçılığın olumlu yönde gelişmesine katkı sağladığı apaçık ortadır.

Bu katkıyı sağlayan herkesin günün birinde bunun karşılığını alacağına inancımız tamdır.

PROGRAM

15 Eylül Perşembe günü öğleden sonra organizasyon alanına gelen yarışmacılar, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra saat 17:30’da kayıt listesindeki sıraya göre kuralarını çekerek yarışacakları kulvarlarını belirleyeceklerdir.

Yarışma kuralları bir kez daha okunduktan sonra, görevliler yarışmacılara içme suyu ve yarışma kulvarlarının mıntıka temizliği için çöp poşeti ve eldiven gibi malzemeleri teslim edecekler.

Saat 18:00 itibari ile start verilerek toplu bir şekilde yarışma fiilen başlamış olacaktır.

Kayıt yaptırmayanlar yarışma süresince gölette kesinlikle avlanamayacaklardır.

KAMADER Görevlileri ve Yarışmacılarımız kamplarını kurma esnasında azami sessizlik kurallarına uyacaklardır.

Perşembe günü gelen yarışmacılarımıza aparatif soğuk sandiviç ve çay ikramımız olacaktır. Yarışmacılar perşembe akşamı yemek ihtiyaçlarını kendi imkanları ile karşılayacak olup; Cuma sabahından itibaren 3 günlük kahvaltı ve 3 günlük akşam yemekleri, su ve ekmek ihtiyaçları KAMADER tarafından karşılanacaktır.

Perşembe akşamından itibaren, her akşam  karargah alanında kamp ateşi başında gelen misafirlerimiz ile birlikte (takımlardan 1 er kişi katılabilir.)  sürdürülebilir amatör olta balıkçılığının özendirilmesi ile sazan avı tekniklerinin ve güncel konuların yer alacağı akşam sohbetleri olacaktır. Sürekli çay servisimiz vardır.

Görevliler sabah 06:30 ile 07:30 arası yarışmacıların kahvaltılarını azami sessizlik kurallarına uyarak dağıttıktan sonra, rutin denetim ve  hizmetlerini yapmaya devam edeceklerdir. Akşam yemeği saat 19:00’ a kadar görevlilerce sektörlere dağıtılacaktır.

Her yarışmamızda geleneksel hale getirdiğimiz ve müthiş yaratıcı fotoğrafların çekildiği, fotoğraf yarışması bu yarışmada da yapılacaktır. Konusu balık, doğa ve insan olan bu yarışmaya, yarışma alanında bulunan tüm yarışmacı ve misafirler, belirlediğimiz şartnameye göre, yarışma süresince, yarışma alanında çektikleri fotoğraflar ile katılabileceklerdir.

Değerlendirme, fotoğraf sanatçıları ve amatör balıkçılardan oluşacak jüri tarafından o gün yapılarak, sergilenmeye değer bulunacak fotoğraflar yarışma alanında sergilenecektir.
Sergilenmeye değer görülen fotoğraflara olta takımları hediye edilecektir.

Balık tutma dalında dereceye girecek yarışmacılarımızın hediyelerini ülkemizin sektörde önde gelen firmaları ile birlikte belirlediğimiz sazan sınıfının üst düzey makine ve kamışlarından özenle seçtiğimiz, hediyeler verilecektir.

Yarışma 18 Eylül Pazar günü saat 11:00’de sona erecektir.

11:30-12:00 saatleri arası değerlendirme yapıldıktan sonra, dereceye girenler açıklanacak ve ödül töreni başlayacaktır. Ödül töreninin ardından çeşitli ikramlarımız ile etkinliğimizi  bitirmeyi planlıyoruz.

Her yıl olduğu gibi, bu yılda bizler siz değerli sazan ustalarını “Sportif balıkçılık ve modern sazancılık için el ele” sloganı ile her zaman ki gibi aramızda görmekten onur duyacağız.

KAMADER 5. ULUSAL SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ,

Tarih : 15-16-17-18- Eylül 2011
Yer : Tahtalı (İshakçılar) Baraj Gölet’i Derince / KOCAELİ
Yarışma saati : 15 Eylül 2011 saat 18:00 – 18/Eylül 2011 saat 11:00

Bu yarışma, sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmenlik ve tebliğlere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecektir.

YARIŞMA KURALLARI

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine uyulacaktır.
1-Yarışma tek bir tür için yapılacak olup, bu tür SAZAN balığıdır.
2-Yarışmada tutulacak olan sazan balıklarının ağırlığı 1,5 Kg.ın altında olmayacak, ağırlığı 1,5 Kg.ın altında olan balıklar değerlendirmeye alınmayacaktır.
3-İki kişiden oluşan takımlar halinde yarışılacaktır.
4- Hakemlerden izin alınmadan yarışma alanı terk edilemez. Takım üyelerinden birinin yarışmadan ayrılması durumunda takım için yarışma sona erer. Ancak tuttukları balıklar değerlendirmeye alınır.
5-Her takım yarışma esnasında en fazla 4 adet makine ve kamış kullanacaktır. El oltası kullanılamaz.
6-Yarışmada en fazla bir iğneli dip olta takımı kullanılacaktır. Takımların malzemeleri gerektiğinde görevlilerce denetlenir.
7-Yemleme elle, sapanla veya suda eriyebilen yem torbaları, uzaktan kumandalı yemleme botu, yemleme roketi, fırlatma çubuğu gibi vasıtalar ile (özellikle yemleme topları 40mm büyüklüğünü geçmeyecek) diğer yarışmacıları rahatsız etmeyecek şekilde yapılabilir. Ayrıca suda kalarak doğaya zarar verecek poşet, çuval vb. araçlar ile yemleme yapılması yasaktır. Gün batımından, gün doğumuna kadar olan süre içinde yemleme yapılamaz.
8-Her takım daha önceden tespit edilerek numaralandırılmış avlanma bölgelerini, kura çekerek belirleyecek ve o alanda yarışacaktır. Yarışma sırasında takımlara ayrılan alanlarda yarışmacılar ve görevliler dışında kimse bulunamaz.
9-Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır. Aksi halde oltaya takılan balığın çıkarılması esnasında komşu takımlardan herhangi bir takımın oltalarına takılarak, dolaşması veya zarar vermesi durumunda tutulan balık değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca yarışmacılar suya bel hizasından fazla giremezler.
10-Yarışmada ateş yakmak, suya ışık tutmak, bağırmak, yüksek sesle konuşmak ve alkollü içecekler içmek yasaktır. Yarışmacılar mümkün olduğunca sessiz olacaklardır.
11-Takımlar tuttukları balıkları hemen hakemlere bildirecek ve yapılacak ölçüm, tespit işlemine kadar canlı olarak muhafaza etmek için yanlarında uygun ölçülerde livar (tel livar olmayacak) bulundurmak zorundadırlar. Canlı olmayan ve zedelenmiş balıklar değerlendirmeye,alınmayacaktır.

12-Yarışmaya zamanında katılamayan yarışmacılar, kura çekimleri sonrası yarışacakları sektörlere görevliler eşliğinde gideceklerdir, yere kazık çakma gibi balıkları ürkütecek ses ve gürültüden kaçınmalıdır.
13- Yarışmacılar, yarışma esnasında gece ve gündüz araçlarını gereksiz yere kullanarak diğer yarışmacıları rahatsız etmemelidir.
14-Kurallara aykırı davranan takımlar yarışmadan diskalifiye edilebilirler.

YARIŞMA İKİ DALDA YAPILACAKTIR.

1. DAL: En büyük balığı tutmak için yarışılacaktır. Bu dalda değerlendirmeye alınacak balıkların ağırlıkları 3 kg.dan daha az olamaz.
2. DAL: En çok balık için yarışılacaktır.

DEĞERLENDİRMELER

Değerlendirme ölçüsü
1. dalda; en büyük balığın tespitinde ağırlık (kg.) belirleyici kıstas olacaktır. Aynı ağırlıkta balık tutulması halinde boy (cm) ölçümlemesi yapılarak birinci belirlenecektir.
2. dalda; tutulan balıkların toplam ağırlıkları dereceleri belirleyecektir. Eşit ağırlık çıkması durumunda adet sayısına bakılacaktır.

Değerlendirme Şekli
Yarışmacılar tutulan balığı hakem masasına hemen bildirecek, hakemler tutulan balığı değerlendirerek kayıt altına aldıktan sonra, tutulan balıklar gölete geri bırakılacaktır.

ÖDÜLLER
1.dalda; sadece birincilik ödülü verilecektir.
2.dalda; ilk üçe giren takımlara ödül verilecektir.

Not: Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin bu şartnamede değişiklik yapma hakkı saklıdır.

Ayrıntılı bilgi için: www.kamader.org.trwww.kamader.com
E-mail adresi : kamader@gmail.com
Telefon : 0262 324 02 68 – 0532 748 45 11 – 0533 543 77 61 – 0532 512 72 40

Sabah kahvaltısı, ekmek, içme suyu ve ödül töreni sonrası ikram verilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM İÇİN

Katılım bedeli her takım için 120,00 TL’dir. Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal hayatı Koruma Derneği üyeleri için katılım bedeli 80.00 TL’ dir.

Katılım bedellerinin, 09 Eylül 2011 tarihine kadar aşağıdaki hesap numarasına gönderilmesi veya derneğimize ulaştırılması gerekmektedir.

Garanti Bankası İzmit Şb. (Şb.Kodu 212 ) 6657442 Engin UZTÜRK

Yarışmaya katılım 50 takım ile sınırlı olacağından, kontenjanın dolması halinde müracaat kabul edilmeyecektir.

BİLGİLER
tarafından 09 Temmuz 2016 - 22:40 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 1.195 views kez Okunmuştur.
ETİKETLER
PAYLAŞ
Yorum yapın
İsim
:
E-Posta
:
WebSite
:
Yorumunuz
:

 

Güvenlik *

Sapanca Lake Başvuru
Üye Girişi
Kullanıcı Adı
:
Şifre
:
Şifremi Unuttum?
Facebook Sayfamız
Etkinlikler

KAMADER 16. ULUSLARARASI SAZAN BALIĞI ..

tüm yazıları için tıklayın...
KAMADER-2021-Genel-Kurul-ilani

GENEL KURUL İLANI

tüm yazıları için tıklayın...

KAMADER KOCAELİ 2020 YILI ETKİNLİK PLA..

tüm yazıları için tıklayın...

CARP WARS SAPANCA LAKE 2019’DA, ..

tüm yazıları için tıklayın...
Son Yorumlar