Kurallar

BÖLÜM – C  YARIŞMA KURALLARI
Türkiye Cumhuriyeti 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine ve ekli şartnameye uyulacaktır.
C1- Yarışma tek bir balık türü için yapılacaktır. Bu tür “Sazan” balığıdır. Kabul edilecek asgari balık ağırlığı 2.000 gr. dır. Bunun altında olan balıklar değerlendirmeye alınmayacak olup, vakit kaybetmeden suya iade edilecektir.
C2- Her takım daha önceden tespit edilerek numaralandırılmış avlanma bölgelerini, kura çekerek ve o alanda yarışacaktır (gerek görüldüğü takdirde sektör sayısı ve mesafesi azaltılabilir veya artırılabilir).
C3- Balık avı sadece belirlenen sektör içinde yapılabilir. Bu bölgenin dışından olta atmak ve avlanmak yasaktır. Ancak tutulan balığın kıyıya alınması esnasında komşu takımları rahatsız etmemek şartı ile ortak alan olarak ayrılan bölümler kullanılabilir.
C4- Yarışmacılar kendi sektör alanını istedikleri gibi kullanabilirler. Bu alana takım üyeleri ve görevliler dışında diğer yarışmacıların girmesi yasaktır.
C5- Yarışmacılar sektörleri dışında da sessiz ve dikkatli hareket etmelidir. Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır. Aksi halde oltaya takılan balığın çıkarılması esnasında komşu takımlardan herhangi bir takımın oltalarına takılarak, dolaşması veya zarar vermesi durumunda ( rakip takımın kanca veya montaj sistemi dışarıya çıkmış ise) tutulan balık değerlendirmeye alınmayacaktır.
C6- Yarışmacılar sadece yemleme, olta atma, balığı kepçelemek ve balığı suya iade etmek için bel hizasına kadar suya girebilirler, ayrıca şişme bot ile de güvenlik önlemleri alınmak şartı ile balığı sudan kepçeleyebilirler. Yarışmacıların dışarıdan yardım alma hakkı yoktur.
C7- Her takımın Kepçe, Sazan yatağı ve carpsack bulundurmaları mecburidir.
C8- Takımlar tuttukları balıkları uygun kepçe ile sudan alıp, sazan yatağına koyup (sazan yatağı ve balık mutlaka ıslatılmalıdır) hemen hakemlere bildirecek ve yapılacak ölçüm, tespit işlemi sonrası balık canlı ve iyi durumda suya iade edilecektir. Yakalanan balıklar hakemler gelinceye kadar carpsack ta suda muhafaza edilir.
C9- Yarışmada 20 kg üzerinde tutulan balıkların kanca çıkartma işlemi, tartımı ve fotoğraflanması balığın zarar görmemesi için sudan çıkartılmadan yapılacaktır. Tutulan Balıklar fotoğraflanması esnasında diz hizasından yukarı kaldırılmayacaktır.

C10- Yarışmada olta bırakmak ve kepçeleme yapmak için gün doğumu ve gün batımı (06:30 ile 18:00) arasındaki süre içerisinde Bait-Boat ve standartlara uygun şişme botlar kullanılabilecektir.Bu saatlerin dışında şişme bot kullanılması tamamen yarışmacıların sorumluluğundadır. Şişme botlara can yeleğini giymek şartı ile en fazla iki kişi binebilir. Takımlar kendi can güvenliklerinden sorumludur.
C11- Can yeleği giyilmeden şişme bot ile suya açılmak diskalifiye sebebidir. Ayrıca hava şartlarının ve yarışmacıların fiziki durumlarının uygun olmadığı durumlarda yarışma komitesi ve hakemler bot kullanımına kısıtlama getirebilir.
C12- Takımlar biri kaptan olmak üzere en az 2, en fazla 4 yarışmacı olacaktır. Kaptan yarışmacı 18 yaşın altında olamaz. Takımların yarışmaya başlayabilmesi için en az 2 yarışmacı yarışma alanında hazır bulunmalıdır.
C13- Hakemlerden izin alınmadan yarışma alanı terk edilemez. Ancak dini ibadet yapmak isteyen yarışmacılar oltalarını sudan çekmek şartı ile hakemlerin bilgisi dâhilinde ibadete gidebilirler.
C14- Takım üye sayısı 1’ e düştüğünde o takım için yarışma sona erer, o ana kadar tuttukları balıklar değerlendirmeye alınırlar.
C15- Hayvansal kökenli canlı veya ölü yem (örnek: balık, kurbağa, yengeç, solucan, sülük, midye), plastik (Esp’ler ve Pop-Up’lar hariç)ve metal yemlerin kullanımı kesinlikle yasaktır. Sadece un karışımları, hamur karışımları, tohumlar (Mısır, Buğday, Nohut, bezelye vb. kuru olarak kullanılmayacak olup, haşlanmış ya da suda yumuşatılmış olarak kullanılmalıdır) boili ve pellet kullanılabilir. Yemleme diğer yarışmacıları rahatsız etmeyecek şekilde gün boyu yapılabilir. Suda kalarak doğaya zarar verecek poşet, çuval gibi malzemeler ile yemleme yapılması yasaktır.
C16- Her takım bir adet yemleme botu ve şişme bot kullanılabilir. Kullanılan botun arıza yapması ya da patlaması durumunda hakem üst kurulundan uygunluk belgesi almak kaydıyla yedek bot kullanılabilir. Yemleme botları, şişme bot sektör numarası ile numaralandırılacak ve takımlar başka takımın botunu kullanamayacaktır.C17- Takımlar en fazla 4 adet oltayla avlanabilir. Yedek oltaların sektör içinde bulundurulmaları yasaktır, sektör dışında dik bir şekilde durmalıdır. Avlanma bölgesi ışıklı veya ışıksız olabilecek 4 marker ile işaretlenebilir. Marker olta kamışları kolayca tanınmalı ve av yapılan olta yakınına konulmamalıdır. Bu markerler İşaret Çubukları ile belirlenen avlanma bölgesi içerisinde olmalıdır. Yarışma boyunca markerler suda kalabilir, fakat yarışma sonunda sudan çıkartılmalıdır. Olta boşlukları alınırken ve oltalar yeniden atılırken alarmlar kapatılarak gereksiz gürültü yapılmamalıdır.
C18- Her oltada tek iğne, yem kanca dışında olacak şekilde (örnek: hair rig, D-rig, Stiff-rig vb.) montajların kullanımı mecburidir. Damaksız iğne ile derece yapan takımlar ayrıca sürpriz hediyelerle ödüllendirilecektir.
C19- Kullanılacak en küçük kurşun ağırlığı 80 gr. olup, suya ve doğaya en az zararı olan kaplamalı kurşunlar kullanılacaktır. Olta koptuğunda kullanılan montaj balığın ağırlıktan kolayca kurtulmasını sağlayacak düzenekte olmalıdır. Aynı zamanda kullanılan sistemlerin atış esnasında kopmayı önleyen ‘anti-shock’ olması tercihimizdir.
C20- Yemek ihtiyacı dışında ateş yakmak, suya ışık tutmak, keyif verici maddeler almak, bağırmak, yüksek sesle konuşmak yasaktır. Yarışmacılar mümkün olduğunca sessiz olacaklardır.
C21- Gelen misafirler yarışmacılar ile ancak sektör alanı dışında görüşebilirler.
C22- Yarışma 05 Ekim 2018 Cuma günü saat 12:00’de sona erecektir, 12:00’a kadar yakalanan balıklar sudan çıkartılıncaya kadar hakemler gözetiminde ek süre verilecektir.
C23- Yarışmacılar; yakalanan balıkları yarışmanın son 24 saati sosyal medya paylaşımları yapmayacaktır. Paylaşımlar sadece www.facebook.com/kamader sayfası ve https://www.facebook.com/groups/678321198930467/ grubu üzerinden KAMADER yetkilileri tarafından yapılacaktır. Kural ihlali yapan takımlar direk sarı kart ile cezalandırılacaktır.

tarafından 01 Şubat 2018 - 16:44 tarihinde yayınlandı.
Bu Yazı Şuana Kadar 292 views kez Okunmuştur.